Om Kennel Dulcamara og litt til....Oppdrett siden 1994

Maja på sin første utstilling i Moss. Dommer ble litt betatt

Dulcamara er et lite hobbyoppdrett av Bichon Frisé og Toy-/Dvergpuddel i sort og brun og vårt kennelnavn er godkjent av NKK/FCI (1996).  Dulcamara navnet er hentet fra homeopatien og det homeopatiske middelet Dulcamara. 

Vi som driver denne kennelen er meg Marianne og datter Marie. Marie er også oppdretter av korthåret kanin-/og dvergdachshund, mens Pudlene er Mariannes.  Begge har vi Bichon Frisé. Dvergdachsene finnes på egen webside ...HER...

  • Jeg, Marianne har en grunnutdanning som sykepleier og spesialsykepleier. Er utdannet Familieterapeut, Klinisk Spesialist i barn - og ungdoms psykiske helse og Homeopat SIKH.  Jeg jobber med barn/ungdom og deres familier.
  • Marie er utdannet Pedagog med Master i Spesialpedagogikk og jobber i PPT.  Hun er også utdannet Hundeinstruktør og har en Border Collie, som er uforskammet lydig.

Våre hunder er familiemedlemmer og lever sammen med oss i våre hjem, det gjør også våre valper.  Vi mener det gir de små den beste start på livet. Vi vet hvor viktig valpetiden hos oppdretter er og at den har betydning for hele hundens liv.

  • Hunder vi benytter i avl er merittert fra show, helsetestet, patella undersøkt og øyelyst.  Vi følger NKK's etiske retningslinjer og raseklubbers anbefalinger for avl og oppdrett.  Du finner alle helsetester på våre avlsdyr, registrert i NKK Dogweb.  Der finner du også hundenes show resultater.

Lenge før vårt første valpekull har vi alltid hatt hund.   I tidligere tider (1974) var det brukshund- og lydighetstrening som var lidenskapen.  Schæfer, Collie, Dobermann og Whippet har bl.a. vært familiens hunder.

På begynnelsen av 1990- tallet kom vår første Bichon Frisé i hus.  Vi ble bergtatt av denne lille, blide hunden og dens vennlighet og i 1994 kom vårt første valpekull med Bichon Frisé valper og da var det gjort.  Puddel kom i 2006, smarte og gode familiehunder.  Begge raser trives med oppgaver f.eks. agility.

I tillegg til vår Bichon Frisé stamtispe Sarah, ble hundeholdet i tidligere tider utvidet med 2 tisper fra eget oppdrett, henholdsvis Cita og Sandy.  Flere av Dulcamara's Bichon's i dag, er etterkommere av denne tispelinjen.  Sarah er tippoldemor til Blomst & Maja, hvor Cita blir oldemor.  Det  som kjennetegnet disse hundene var først og fremst deres utrolige gemytt.  Fantastisk snille og positive hunder, noe som har medvirket til og gitt barna gode minner fra sine Bichon's gjennom oppveksten.

Vår stamtispe på Puddel er nå blitt tippoldemor.  Vår tispelinje er sterk og sunn med friske hunder og som ekstra bonus er de også vakre, typisk Puddel.

Hundene er for oss en kjær hobby og når våren kommer reiser vi gjerne på utstilling med våre "håpefulle"  Vi er også glad i natur: Fjell, skog og sjø.  Bichon's og Puddel liker showlivet, like gjerne som turfølge i skog og mark.

Ønsker deg en trivelig stund på siden vår og håper du finner noe av interesse. 

  • Ta gjerne  kontakt hvis du har spørsmål.

   

Roggy min første hund

Roggy og Marianne på 70-tallet-Min 1.hund

Med vennlig hilsen

Marianne & Marie knl.Dulcamara