Blogg

16. feb, 2022

Jeg har hatt flere henvendelser fra valpekjøpere som har vært på en liten "check up" hos veterinæren. Alt bra med hunden, men så var det melketennene.... En fikk beskjed om å hurtigst mulig trekke 4 melketenner Pris 9000.-!  Det hører med til historien at melketennene falt ut av seg selv i løpet av 14 dager.

Vær obs , i langt de fleste tilfeller, feller hunden naturlig sine melketenner.  Der hvor det kan være problemer er evt. hjørnetennene.

 

31. jan, 2022

Ja da er dommen falt og det ble full seier for hundene! 

NKK tapte saken mot Dyrebeskyttelsen.  Ikke annet enn rett og rimelig etter Dulcamara's oppfatning.

Håper NKK bruker resultatet positivt og tar grep. Det første de kan begynne med er å ta tilbake ansvaret for raseavl og ikke overlate det til raseklubbene, vi ser jo hvordan det har gått.

Du kan lese mer om dommen her:  NKK   - Dyrebeskyttelsen

 

 

25. jan, 2022

Som sikkert mange vet har Dyrebeskyttelsen i Norge stevnet bl.a. NKK for uetisk avl. De mener noen hunderaser blir påført helsemessige lidelser gjennom de avlsprogrammer som til nå har vært benyttet for bl.a. Engelsk Bulldog, Cavalier King Charles Spaniel, Mops mm.

Rettsaken har funnet sted, hvor dom ventes i løpet av januar 2022. 

Her kan du lese mer utfyllende om hva det handler om: Dyrebeskyttelsen   -   NKK

VI I DULCAMARA TAR STERK AVSTAND FRA AVL SOM PRIORITERER EKSTERIØR PÅ BEKOSTNING AV HELSE

Det er i dag NKK's respektive Raseklubber som forvalter rasen i Norge.  I Raseklubbene sitter det medlemmer i styret med mer eller mindre kunnskap om avl.  Vi tror på kunnskap og mener NKK burde søke fagfolk på området bl.a. gjennom veiledning fra genetikere, som kan tilføre kunnskapsbasert positive endringer for å bedre situasjonen.  Ting henger gjerne sammen og det vil være sammensatte løsninger på flere arena.  Jeg har lyst til å nevne en arena, utstilling av rasehunder, som i utgangspunktet er en bedømming av avlsarbeidet.  Det kan se ut som om dommere bør skoleres i å fremme sunne individer i ringen og dømme de med helseproblemer hvor f.eks.hunder har vanskeligheter for å puste o.l. ut av ringen.  Hvis oppdrettere ikke vinner på utstilling med sine usunne avkom, kan det være en god pådriver for å avle sunne hunder uten ekstremt anatomisk eksteriør, som hindrer hundens fysiologi.  Noe som gir dårlig livskvalitet både for hund og eier og redusert levealder for din 4-beinte venn.

DET ER JO "KRYSTALLKLART" AT HUNDER IKKE SKAL PÅFØRES HELSEPROBLEMER GJENNOM AVL.  DET ER UAKSEPTABELT.

Vi venter på dom i denne saken.

4. jan, 2022

men vi får håpe på bedre tider i 2022 og at vi snart kan komme tilbake til en mer normal hverdag.

Da vi har flere familiemedlemmer i risiko gruppen, har vi ikke turt å delta på utstillinger pga. smittefaren.  Vi har hatt valper i 2021 og besøk av valpekjøpere har foregått ute med rikelig bruk av antibac og evt. maske.  Vi håper vi får en annen sommer nå med mer normale tilstander.   Vi planlegger for et Puddel kull på ettersommeren og muligens også et kull med Bichon Frisé.    Sistnevnte er ikke helt bestemt ennå.  

Ellers har vi nå et generasjonsskifte i kennelen, noen er blitt pensjonister og unghunder er tilført.  Mye av tiden blir nå prioritert til å trene unghundene, slik at de får like god oppdragelse som de litt eldre.  Rallylydighet og Smeller er også nye hunde aktiviteter for oss som vi håper blir spennende bekjentskaper. Da får vi håpe 2022 kan bli et godt år som tilfører mye godt for alle!

19. okt, 2020

Vi venter på bedre tider og håper vi om ikke alt for lenge kan snakke om korona tiden i fortid.   Utstillinger er hos oss satt på vent til det igjen blir trygt å vise hund på utstilling.  Vi koser oss med hundene på tur i naturen, som  nå er i flotte høstfarger!