Blogg

18. jul, 2022

Mattilsynet har utarbeidet forslag til forskrift om hundavl.  Følg prosessen ved å klikke på lenken nedenfor:

www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/dyrevelferd/forskrift_om_avl_av_hund.44261

 

Når sendes forskriften til høring?

Hvem sendes forskriften til?

Åpen høring, hvor alle kan gi innspill?

Frist for hørig?

Når iverksettes forskriften?

14. jul, 2022

Ny forskrift om hundeavl skal snart ut på høring. Forskriften er utarbeidet av Mattilsynet. Det er vektlagt svenske- / eu  bestemmelser i utarbeidelsen.  Følg linken og les selv:

https://www.mattilsynet.no/dyr_og_dyrehold/kjaledyr_og_konkurransedyr/hund/forskrift_om_avl_av_hund__utkast_01072022.47429/binary/Forskrift%20om%20avl%20av%20hund%20-%20utkast%2001.07.2022

 KILDE: NKK 12.07.2022

16. feb, 2022

Jeg har hatt flere henvendelser fra valpekjøpere som har vært på en liten "check up" hos veterinæren. Alt bra med hunden, men så var det melketennene.... En fikk beskjed om å hurtigst mulig trekke 4 melketenner Pris 9000.-!  Det hører med til historien at melketennene falt ut av seg selv i løpet av 14 dager.

Vær obs , i langt de fleste tilfeller, feller hunden naturlig sine melketenner.  Der hvor det kan være problemer er evt. hjørnetennene.

 

31. jan, 2022

Ja da er dommen falt og det ble full seier for hundene! 

NKK tapte saken mot Dyrebeskyttelsen.  Ikke annet enn rett og rimelig etter Dulcamara's oppfatning.

Håper NKK bruker resultatet positivt og tar grep. Det første de kan begynne med er å ta tilbake ansvaret for raseavl og ikke overlate det til raseklubbene, vi ser jo hvordan det har gått.

Du kan lese mer om dommen her:  NKK   - Dyrebeskyttelsen

 

 

25. jan, 2022

Som sikkert mange vet har Dyrebeskyttelsen i Norge stevnet bl.a. NKK for uetisk avl. De mener noen hunderaser blir påført helsemessige lidelser gjennom de avlsprogrammer som til nå har vært benyttet for bl.a. Engelsk Bulldog, Cavalier King Charles Spaniel, Mops mm.

Rettsaken har funnet sted, hvor dom ventes i løpet av januar 2022. 

Her kan du lese mer utfyllende om hva det handler om: Dyrebeskyttelsen   -   NKK

VI I DULCAMARA TAR STERK AVSTAND FRA AVL SOM PRIORITERER EKSTERIØR PÅ BEKOSTNING AV HELSE

Det er i dag NKK's respektive Raseklubber som forvalter rasen i Norge.  I Raseklubbene sitter det medlemmer i styret med mer eller mindre kunnskap om avl.  Vi tror på kunnskap og mener NKK burde søke fagfolk på området bl.a. gjennom veiledning fra genetikere, som kan tilføre kunnskapsbasert positive endringer for å bedre situasjonen.  Ting henger gjerne sammen og det vil være sammensatte løsninger på flere arena.  Jeg har lyst til å nevne en arena, utstilling av rasehunder, som i utgangspunktet er en bedømming av avlsarbeidet.  Det kan se ut som om dommere bør skoleres i å fremme sunne individer i ringen og dømme de med helseproblemer hvor f.eks.hunder har vanskeligheter for å puste o.l. ut av ringen.  Hvis oppdrettere ikke vinner på utstilling med sine usunne avkom, kan det være en god pådriver for å avle sunne hunder uten ekstremt anatomisk eksteriør, som hindrer hundens fysiologi.  Noe som gir dårlig livskvalitet både for hund og eier og redusert levealder for din 4-beinte venn.

DET ER JO "KRYSTALLKLART" AT HUNDER IKKE SKAL PÅFØRES HELSEPROBLEMER GJENNOM AVL.  DET ER UAKSEPTABELT.

Vi venter på dom i denne saken.