Blogg

25. feb, 2020

Jeg har hatt hund hele livet og vet hvor viktig tiden hos oppdretter er, samt den første tiden i valpens nye hjem.  Dette er en bok jeg anbefaler valpekjøpere. Anders Hallgren har også skrevet mye bra litteratur om hunder, som det kan være lurt å få med seg. "Snus" litt på Biblioteket...

En god og positiv utvikling får man også ved å delta på valpekurs og gjerne unghundkurs.  Det vil legge et godt grunnlag for et hyggelig hundehold til glede for familien og hunden.  Akkurat som mennesker utvikler seg i relasjon med andre, trenger også hunder den sosialiseringen hundekurs gir for å bli godt fungerende i familien og samfunnet.  En ekstra bonus er at eierne også får ny kunnskap.

30. jan, 2020

Ifølge denne undersøkelsen er både Bichon Frise og Puddel blant topp 10 av de friskeste hunderaser!  Det var jo et gledelig resultat, men vi er ikke overrasket.  Alle våre Bichons og Pudler har blitt gamle og vi har kun hatt de vanlige helseundersøkelser hos veterinær.  Vi har tenkt at vi har vært heldige, for med alt levende er det jo selvfølgelig risiko for sykdom. Nå viser det seg likevel at både Bchon Frisé og Puddel er blant de sunneste og friskeste hunderaser!

https://www.msn.com/nb-no/livsstil/hus-og-hjem/hunderasene-med-minst-helseplager/ss-BBYHhFH?li=BBr5KbM&ocid=ACERDHP17#image=22

12. des, 2019

 

Dulcamara's Peter Pan øyelyst fri, patella lux normal/0-0

Dulcamara's Bianca øyelyst fri, patella lux normal/0-0

 

Panderosa's Super Model øyelyst fri, patella lux normal/0-0

Vaalebjønn's Emira øyelyst fri, patella lux normal/0-0

Det er vi godt fornøyd med, så alt i skjønneste orden.

10. des, 2019

Er øyelyst fri i dag av Ernst Otto Ropstad.

Fra tidligere er hun undersøkt for patella lux, med resultat normal/0-0.

 

28. sep, 2019

Mild og god for hunden. Hvit og fin hund etter bad, behagelig duft og etterlater pelsen i god kondisjon. Et hyggelig bekjentskap som anbefales.