Dulcamara - 29 år med oppdrett

Dulcamara er et lite oppdrett av Bichon Frisé, Toy-/Dvergpuddel og korthåret Dvergdachs. Vi har oppdrettet Bichon Frisé siden 1994, Dachs siden 2004 og Puddel siden 2006. Kennelen drives av mor (Marianne) og datter (Marie) under kennelnavnet Dulcamara. Vi har litt forskjellige preferanser på rase og det er Marie som oppdretter korthåret Dvergdachs. Marianne er oppdretteren av Puddel og Bichon Frisé har vi felles. Vi er mest aktive med Bichon Frisé.

Marianne har hatt hund siden 70-tallet og drev i tidligere tider med lydighet og brukshund. Schæfer, Dobermann, Collie, Engelsk Cocker Spaniel,Whippet og Italiensk Mynde har bl.a. vært noen av familiens tidligere hunder.

Vårt kennelnavn er hentet fra Homeopatien og det homeopatiske middelet Dulcamara. Vi er en NKK/FCI registrert kennel og våre valper registreres med NKK stamtavle.

Til daglig jobber Marie i pedagogisk,psykologisk tjeneste (PPT), hvor hun har fokus på de minste barna. Marie har Master i spesialpedagogikk og hun er utdannet Hundeinstruktør.  Marianne er nå pensjonist, men er spesialsykepleier, klinisk spesialist/familieterapeut og klassisk homeopat SIKH. Hun har jobbet mange år i akuttpsykiatrien og med barn/ungdom og deres familier, samt drevet egen homeopatklinikk.

Hundene er en kjær hobby og livsstil.  Når våren kommer reiser vi gjerne på utstilling med våre håpefulle.  Det har medført mange hyggelige opplevelser og nye bekjentskaper med andre hundeglade mennesker, som deler samme interessen for hund.

Følg oss gjerne på:

Facebook  og Instagram