Kjøpe Valp fra oss

Dulcamara's Let's Dance som 3 mnd gammel valp
Dulcamara's Let's Dance som 3 mnd gammel valp
Dulcamara's Let's Dance
Dulcamara's Let's Dance
Panderosa's Super Model
Panderosa's Super Model

Vi har et lite hobby oppdrett av Bichon Frisé, Puddel & korthåret Dvergdachs, hvor vi i vårt avlsarbeid, har valgt kvalitet fremfor kvantitet. Vi gjør kombinasjoner som vi har tro på både når det gjelder helse og temperament, samt eksteriørt. Vi legger mye arbeid i våre hunder og vårt hundehold, dette er for oss en lidenskap og hobby. Siden vårt første Bichon Frisé kull i 1994, har vi hatt gleden av å motta små håpefulle til denne verden. Vi lever med og ikke av våre hunder og et liv uten hund er utenkelig.

Hunder som vi bruker i avl er alltid helseundersøkt, øyelyst og har kjent patella status, de er vurdert og premiert på utstilling. Puddel er i tillegg Optigen prcd-PRA gen testet. Vi innfrir raseklubbenes avlskrav til rasen i Norge og NKK's etiske retningslinjer for avl av renraset hund.

Vi legger mye arbeid i sosialisering av valpene. De første 3 ukene er det ro rundt "mor og barn" Fra de er 4 uker flytter valpene ut i det sosiale liv, dvs. stua hvor de blir kjent med alle huslige lyder og aktiviteter. Valpene har en stor hage og boltre seg i når de blir store nok.  De opplever verden, nye lukter, andre dyr og hos oss har det vært mest hest, kanin og katt og de øvrige hundene i heimen. De er også med på bilturer. Vi vet at valpens start på livet vil prege hele dens voksne liv. Bl.a. derfor er det viktig å velge kjøp av valp fra en seriøs oppdretter med NKK-FCI stamtavle. Valpen skal forhåpentligvis være et familiemedlem i de neste 12 - 15 år og et vellykket hundehold begynner tidlig.

Ønsker du å kjøpe valp fra oss, vil vi gjerne bli litt kjent med deg. Vi tar imot besøk etter avtale, fra valpene er 4 uker gamle. Å selge/kjøpe valp er en tillitsak, begge veier. Hvis du vil kjøpe valp fra oss ønsker vi at du har bestemt deg for rasen og at du ønsker en valp fra vårt oppdrett. Dette er for oss en lidenskap og hobby og vi har ved siden av jobb og andre familie aktiviteter dessverre ikke anledning til å ta imot besøk, som er usikker på rase og bare vil se på hundene. Hvis du ønsker å se på og bli kjent med rasen, anbefaler vi andre arenaer som bl.a. hundeutstillinger og andre aktiviteter arrangert av raseklubbene. Du er selvfølgelig velkommen tilbake når du har bestemt deg.

Vi tar et reservasjons gebyr for å holde av valpen. Først etter vi har møtt hverandre og reservasjons gebyret er innbetalt, har vi en gjeldene avtale.  Hvis du siden ombestemmer deg, blir ikke reservasjons gebyret tilbakebetalt, men det går selvfølgelig til fratrekk på valpeprisen. Restbeløpet må være betalt før man henter valpen. Når vi planlegger valper, åpner vi "valpeboken" hvor det er mulig å reservere ønske om valp. Vi prioriterer potensielle valpekjøpere, som står oppført i valpeboken.

Først når valpen er 7 uker gammel, bestemmes det hvilken valp som skal til respektiv familie. Valpene leveres fra de er 8 - 9 uker gamle.

Vår erfaring

 • I Dulcamara har vi livslang erfaring med hund og hundehold.
 • 29 års erfaring med oppdrett
 • Gjennomført Oppdretterskolen til NKK
 • Gjennomført Kynologikurset til NKK
 • Gjennomført Avlsrådskurset til NKK
 1. Bidratt/(r) i arbeid som:
 2. -Styremedlem i Buskerud og Vestfold Dachshundklubb,
 3. -Nestleder i Norsk Bichon Frisé Klubb
 4. -Frivillig arbeid i Drammen Brukshundklubb
 5. -Styremedlem i Norsk Shagya Araber Forening
 • Oppdaterer oss jevnlig med aktuelle Hundekurs
 • Marie (datter) er utdannet Hundeinstruktør fra Oslo Hundeskole.
 • Vi er tilgjengelig med råd og oppfølging for våre valpekjøpere i hele hundens liv.